Служителите няма да се нуждаят от ключ, за да влязат

...
 Служителите няма да се нуждаят от ключ, за да влязат
Коментари Харесай

Офисите на бъдещето ще имат мозъци в търсене на умни служители

 Служителите няма да се нуждаят от ключ, с цел да влязат в офиса на бъдещето, когато той отвори порти в Берлин тази година. Сградата ще разполага с обширни заседателни зали, голям брой копирни машини, които постоянно ще са снабдени с хартия, и първокачествен въздух за оптимално положително здраве на чиновниците и минимални отсъствия по болест, написа Ройтерс.
Смартфоните ще ги насочват на новото им работно място, защото може да се нуждаят от помощ заради неналичието на непрекъснато бюро.Тъй като технологиите трансформират метода и мястото, на което работим, имотните бизнесмени прибягват към изкуствен интелект, с цел да основат по-устойчиви работни места, които да оказват помощ на чиновниците да работят по-ефективно и комфортно.

 

Ожесточената конкуренция за гении трансформира главно трендовете в Берлин. Въпреки че градът беше заден двор за бизнеса, в последните години той си завоюва известност на стартъп хъб. Равнището на незаетите офиси понижа до едвам 1,5%, а наемите внезапно се повишиха, като трансфораха града в идеално място за бизнесмените да покажат новите си офиси.

Собствениците на парцели в Берлин вземат образец от Холандия, където се развиват редица планове за интелигентни и устойчиви офиси.

Бързият напредък на локални стартъпи като Zalando и Delivery Hero подтиква търсенето на офис площи в немската столица. Два нови смарт офиса се строят в някогашната ничия земя към Берлинската стена до главната гара в града.
Сградата The Cube, строена от австрийската имотна компания CA Immo, ще бъде приключена до края на тази година, а The Edge Grand Central на EDGE Technologies, филиал на холандската компания OVG Real Estate, е планувана за 2020 година

„ Офис постройката е новата служебна кола. В моя свят хората към този момент не желаят кола като облага. Те се оглеждат и споделят: „ Това ще е прелестно място за работа “, споделя Мартин Родек, изпълнителен ръководещ шеф на EDGE Technologies Germany.

И двата офиса са опасани с мрежа от датчици, които мерят всичко – от температурата и светлината, само че влажността и въглеродния диоксид, и са свързани с облачна платформа.

В The Cube технологията е наречена „ мозъкът “, програмен продукт за самонаучаване, който проучва всички данни, които получава и усъвършенства ръководството на постройката.

Например, в случай че част от постройката е незаета, той може да изключи светлините и отоплението. Ако заседателна зала е претъпкана, може да инжектира повече О2.

Потребителите влизат в постройката посредством приложение за смарт телефон, който знае графика им и може да им предложи да седнат до прозореца или на етаж, на който е планувано съвещание. Приложението може да бъде употребявано за опазване на заседателни зали, поръчване на храна и циркулиране на постройката.

Служителите ще се нуждаят от навигационната помощ, с цел да намерят бюрото си. Офисите употребяват системата „ горещо бюро “, при която чиновниците нямат непрекъснато бюро, а уместно работно пространство за типа работа, който желаят да свършат. Сградите ще разполагат с шкафчета за предпазване на движимостите.

Умните офиси може да понижат и ежедневните неприятности като принтер без хартия или неспособност за намиране на сътрудник, споделя Родек.

Принтерите работят по модела на предвидимата поддръжка. Както автомобилът предизвестява, че горивото свършва, принтерите ще изпращат предизвестие към системата за ръководство на постройката, когато се нуждаят от хартия, с цел да може някой да ги зареди.

Но с цел да се възползват от всичко това, потребителите би трябвало да се съгласят да бъдат следени и да са забележими за сътрудниците и шефа си, до момента в който са в постройката.

Намаляване на болничните

Изследвания демонстрират, че хората работят по-добре в среда с положително качество на въздуха и положителни равнища на звук и мокрота. Сравнението сред броя на болничните в по-стари и нови офиси демонстрира евентуалните изгоди от умните здания.

Когато консултантската компания Deloitte се преместила в умната постройка The Edge на OVG Real Estate в Амстердам през 2015 година, тя открила, че броят на болничните е намалял фрапантно, а броят на молбите за работа е повишен, споделя Родек.

Преди компанията за търговия с облекла в интернет Zalando да проектира новата си централа, компанията поискала от чиновниците си да споделят мнението си за съществуващото работно пространство. Те се оплакали, че имат прекомерно малко заседателни зали и им е мъчно да се съсредоточат поради шума.

В новата й централа, която би трябвало да отвори порти при започване на 2019 година, чиновниците може да избират сред библиотека за спокойна работа, телефонни кабини за частни диалози и всекидневни на открити фешън сцени за поощряване на взаимоотношението.

„ Важната част е, че осигуряваме работна конюнктура за всички “, споделя вицепрезидентът на отдел " Имоти " в Zalando Раймунд Паецман.

Компанията възнамерява да конфигурира смарт технология, с цел да улесни запазването на бюро от вкъщи и да отстрани напрежението за чиновниците, които идват в офиса и не знаят къде да седнат.

Въпреки че прекосяването към системата „ горещо бюро “ може да управлява разноските, допитване на консултантските компании CLL и Savills открило, че половината от хората под 34 години и 60% от хората над 35 години не желаят да се откажат от закрепеното си бюро.

„ Всички се нуждаем от вкъщи си, от част от офиса, която ни принадлежи “, споделя Франц Кюхмайер, откривател на трендове в института Zukunftsinstitut.

„ Много чиновници се питат по какъв начин ще провеждат ежедневната си работа и къде ще сложат фотоси на децата си “, добавя той.
По публикацията работи: Божидарка Чобалигова
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР